Börjar du spela bowling hos oss i Flen kommer vi kanske att se dig sluta upp på Hall of Fame i St Louis som andra kända svenskar. Vem vet! Men för dig som är entusiastisk att börja bowla kommer här några inspirerande namn på de som rankar i topp på World Bowling! Och i toppen finns faktiskt en svensk….

Martin Larsen dominerar toppen på herrsidan. Göteborgaren har flera internationella titlar. År 2017 kom han på andra plats i Världsmästerkapen.

Britten Dominic Barret är en av Englands bäste bowlare. Hans smeknamn är “The Dominator” och han har och vunnit flera internationella och europeiska mästerskap.

Jason Belmonte från Australien började tävla professionellt 2008 och har sedan dess klarat sig med bravur internationellt.

Osku Palermaa från Finland, som i dag faktiskt är bosatt i Sverige, är född tidigt på 80-talet. Han har tävlat på internationell nivå, har vunnit flera internationell titlar och är rankad bland den internationella toppen.

Marshall Kent från USA är en av de yngre spelarna som är rankad i den internationella toppen. Han tävlar bland annat i Världsmästerskapen i bowling, och har tidigare även varit del av den juniorlandslaget i USA.

På damsidan hittar vi i toppen Daniella McEwan från USA. McEwan är född 1991 i New York, men trots sin unga ålder är hon en av de internationellt bästa inom bowling.

Även amerikanskan Liz Johnson dominerar toppen. Johnson gjorde sitt namn när hon blev den första att vinna elva gånger i rad i tävlingen Professional Women’s Bowling Association i USA.

Diana Zavjalova från Lettland har varit en favorit för många under flera internationella tävlingar och är även hon rankad i toppen med flera medaljer i bagaget.

Ännu en amerikanska, Kelly Kulick, har bland annat vunnit två guld i världskuppen samt flera andra internationella tävlingar. Hon var även den första kvinna som vann tävlingen Proffessional Bowlers Associations tour titel, vilket hon gjorde år 2010.

Cherie Tan från Singapore har bowlat sedan ung ålder och även hon har flera medaljer. Bland annat vann hennes lag guld i Asian Games år 2014.

Är du intresserad av att följa hur svenska atleter inom bowling gör sig internationellt är det bra att hålla koll på olika nyhetssajter metro och svenska tidningar.